čtvrtek 6. listopadu 2014

Bojíte se doktora?



Sedíte v místnosti, která je naplněná pachem dezinfekce a nad vámi se sklání tvář se soustředěným výrazem. Otevřete ústa.... a  do uší se vám zařízne kvílení zubní vrtačky. Jste v pasti…
V podobné situaci asi není nikomu do smíchu a nachází se v ní spousta lidí. Někteří mají z doktorů doslova panickou hrůzu. Nejčastěji ze zubaře, gynekologa nebo urologa, ale i z praktického lékaře. Děti křičí, drsným manažerům a silným chlapům se dělá zle, vědecké kapacity se na vyšetření objednávají podle fáze měsíce. 
Strach z vyšetření přiznává asi 60 % procent lidí, ale i přesto zvládnou lékaře navštívit. 

Rozhodujete se zda jít k lékaři, i když víte, že je to už nevyhnutelné?  Pozitivní už je to, že o návštěvě ordinace  uvažujete, tím děláte obrovské pokroky:-).  
Přemýšleli jste někdy, proc se zubaře bojíte? Má to tak většina lidí, spousta jich má strach a často ani nemyslí na to, proč? Máte špatnou zkušenost s dotyčným lékařem? Pokud ano, nejlepší je doktora změnit;), pokud ne, jde opravdu o vaši hlavinku:). 
Především se vůbec nestyďte, že jste v ordinaci nebyli dlouho, je to lékař, a jeho posláním je lidem pomáhat, co si myslí, vás nemusí zajímat:-), je to porad jen člověk, stejně jako my všichni;).
Mnoho lidí si osoby, kterých se bojí, představuji ve směšných situacích, i oni musí jít na záchod, čistit si uši,slintat na polštář, když spi ....
Hlavně se zamyslete sami nad sebou a vezměte v úvahu, že určitě budou "kazíky", ale čím déle se to bude odkládat, bude to horší:). 
Řeknete si, sedím tam třeba půl hodiny, i ta jedna půlhodina uteče, a je za chvíli za vámi:), je to jen chvíle a žádná chvíle netrvá věčně, navíc chvíle,  která mi pomůže. Budu mít krásné, zdravé zuby a to chci, cítit se dobře:), ne mít strach a odkládat!;) 
I děti určitě učíte, ať nic neodkládají, ať řeší hned:), taky musí někdy absolvovat něco, co nechtějí, někdy budou muset psát písemku... Ale vždy ten čas uběhne! Uteče rychle;-)! 
Jistě jste sami toho již mnoho zvládli, vždyť máte třeba dětičky, ty se musely narodit a ty se muselo postarat ...:), žádná sranda to mnohdy jistě nebyla a vy jste to zvládli! 

Zvládáte se o dětičky krásně starat, učíte se pozitivně myslet... Jste šikovní a když chcete, zvládnete vše;), a nějaký zubař vás nerozhodí:-). Objednáte se, a přijďte s úsměvem a myšlenkou, ZVLÁDNU TO! MÁM NA TO! 
A věřte, ze to zvládnete:)! Hlavně se vůbec nestyďte! Není proč, lidi, kteří k lékařům nechodí je spousta a mají horší problémy. Vy ale máte snahu to zvládnout a v tom děláte veliký krok kupředu ! Nikdo vám tam neublíží,jen pomohou:)! Držte se a s úsměvem, zvládnete všechno, co jen budete chtít:-). Věřím vám

                                               www.novydisplej.cz

3 komentáře:

  1. Ten strach z lékařů jsem schopná překonat, ale jejich nálady a jak pacienta odbydou, to opravdu ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V takovém případě by jsme asi navrhovali vyměnit lékaře

      Vymazat
  2. Krásně napsáno, hezká teorie:) U mě realita je horší. Obzvlášť, když je člověk v důsledku těžké nemoci pravidelně hospitalizován. Pak se mu ve výčtu jeho nemocí objeví kromě řady dalších diagnoz i Syndrom bílého pláště. Velmi nevhodné obzvlášť při kontrole krevního tlaku, který doma v pohodě, za to v nemocnici na zvýšení prášků. Zatím žádné psychické cvičení nezabralo. Marie

    OdpovědětVymazat