pátek 6. dubna 2012

Vizualizace – síla je v představách


Základním kamenem pozitivního myšlení je vizualizace nebo-li představa. Nestačí jen vsugerovat si pozitivní tvrzení.
Důležité je snít a představovat si daný úspěch, konkrétní věc či osobu. Pouhé opakování formulace „mám auto, mám auto“ nestačí. Je potřeba snít a představovat si ho tak, jak nejbarvitěji a nejdetailněji to dokážete.
Důležité je konkretizovat jeho barvu, tvar, značku, technické vlastnosti. Vaše podvědomí zareaguje mnohem pružněji, bude-li vědět, co přesně si přejete. Pokud mu dáte jen obecnou a kusou informaci, bude to pro něj složitější proces a je tudíž menší šance na úspěch. Vaše snažení bude vyžadovat mnohem více času (pokud se výsledek vůbec dostaví). Proč to všechno tedy neurychlit, když máte tu moc? Rozehrajte ve své mysli vizi, jak sedíte za volantem, řadíte, zrychlujete, projíždíte známými místy a jaký úžasný pocit máte z toho, že jste se dočkali svého „vysněného“ auta. Vidíte spolujezdce, jak sdílí vaše nadšení a chválí úžasné vlastnosti vašeho nového vozu? Krásné, že? Představujte si to jako realitu, jako něco, co už vlastníte.

Musíte uvěřit, že vaše vize je jednoduše fakt. Zní to sice nelogicky – ale jen vašemu vědomí. Podvědomí však tento signál zachytí a převede jej ve skutečnost. Někdo představivost používá, aniž by si toho byl vědom, jiný se jí musí teprve naučit. Vizualizace se dá ale také rozvíjet. Čím více se budete oddávat vizím a snění, tím reálnější a konkrétnější vaše představy budou. Snít není slabost ani zbytečnost. Kdo se snění a vizualizaci oddá naplno a vytrvá v ní, tomu tvůrčí síla jeho mysli sešle reálný výsledek. Váš sen se může zhmotnit, ale je třeba mu bezmezně věřit a dát do představ vše. Důležitá je právě víra - pokud sníte, ale nevěříte, budete vždy jen snílek s bláznivou fantazií. Možná někdo jiný bude mít podobný sen, ale narozdíl od vás bude věřit a dočká se výsledku. Protožepokud se spojí vizualizace s vírou, začnou se dít věci...
Jistě se vám už někdy stalo, že jste pomysleli na nějakou osobu a záhy jste ji potkali. Jste stále přesvědčeni, že to byla jen náhoda? Určitě je vám to minimálně podezřelé a možná v tuto chvíli uvěříte, že na tom skutečně něco je. A nebo jiný příklad: sháníte danou věc - například svetr. Když víte, jak přesně by měl vypadat, jakou by měl mít barvu a střih, pak ho většinou v obchodě objevíte a říkáte si: „No ne, to je přesně ono!“ Vaše podvědomí vás k němu dovedlo.
Ideální doba pro snění a představy je večer před usnutím. Nevyčerpávejte se díváním na seriály plné násilí a krve. Raději pohodlně ulehněte, zavřete oči a vnímejte svůj dech. To vás uvolní. Oprosťte se od veškerých současných starostí, které vás tíží, a představujte si vše krásné, co vás může potkat. Budete usínat s naplňujícím pocitem a probuzení bude o to veselejší. Pokud je pro vás vizualizace prozatím obtížná, namalujte si svou představu. Sežeňte si obrázek toho, co chcete, nebo nalepte svou fotku na obrázek místa, kam se chcete podívat. Vaše mysl vás už pak sama povede. A pamatujte: fantazii má každý, jen je potřeba ji v sobě objevit a rozvinout. Jak říká známé přísloví – fantazii se meze nekladou!




Žádné komentáře:

Okomentovat